Uavgjort, men Børven er på rett vei

Det endte 1-1 på Skagerak Arena da Viking kom på besøk. Torgeir Børven scoret for Odd.

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Odin Bjørtuft, Fredrik Nordkvelle, Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Joshua Kitolano, Andre Södlund, Tobias Lauritsen, Filip Delaveris

Fredag ettermiddag var det duket for en ny treningskamp for Odd. De 11 stolte hvite åpner våren med å måle krefter mot det nyopprykkede laget fra Stavanger; Viking. Snøen lå i hauger rundt banen, men kunstgressmatta så ut til å holde god stand.

Viking stod for den første målsjansen, til tross for at det var Odd som styrte kampen innledningsvis. Zymer Bytiqi var et frisk pust for bortelaget. Etter 10 minutter fikk sistnevnte en god skuddmulighet. Bytiqi klemte til, men Rossbach (som for øvrig var tilbake i buret etter en fingerskade) fikk en hånd på skuddet, og det ble hjørnespark. Dette skjedde like etter at Lauritsen fikk tillit av Espen Ruud til å ta et frispark i relativt god skuddposisjon. Skuddet ble for puslete og Iven Austbø hadde ingen problemer med å ta frisparket.

Viking gikk til pause med en 0-1-ledelse etter at Usman Sale kunne sette ballen i et åpent mål. Scoringen kom som følge av at Fredrik Semb var uoppmerksom og rotet det litt til. Dermed gikk lagene til pause vel vitende om at bortelaget har vært effektive. Treningskamper er ikke kjent for å ha skyhøy underholdningsverdi, og det var det ei denne fredagen heller.

2.omgang
Det ble gjort flere bytter i pausen. Blant annet kom Elba Rashani, Steffen Hagen, Torgeir Børven og Birk Risa inn. Etter timen spilt var også Markus Kaasa og Jone Samuelsen på banen. Sistnevnte som nylig kommenterte at han vil kjempe for sin plass til tross for hard konkurranse og flere tilbud på bordet. Samuelsen begynner å snuse på legende-statusen i Odd-klubben, nå som han går inn i sin 10. (!!) sesong. Han ble hentet fra nettopp Viking, til Odd, i forkant av 2010-sesongen.

Tommy Høiland var ekstremt nære å doble ledelsen for vertene i kjølevannet av et hjørnespark. Ballen var fri i feltet og Høiland fikk hode på returen, men klarte ikke å styre headingen under tverrliggeren. Når ikke Viking dobler, så svarer Odd. Markus Kaasa gjorde sakene sine meget fint på høyresida, før han la inn til Børven. Børven viste sin rutine og headet ballen tilbake der den kom fra. Austbø var sjanseløs og 1-1 var et faktum på Skagerak Arena. Det ble også sluttresultatet. På tampen fikk Odd en vanvittig sjanse, men hverken Rashani, Børven eller Ruud maktet å overliste Austbø.