Nordkvelle.JPG

Urædd til kamp

Lokaloppgjør når Urædd er vertskap for 1. runde i cupen. Kjøp billett til kampen, få gratis billett til Odd-Strømsgodset 2. pinsedag.

Annonse:

Vår reise i Norges mesterskapet 2023 starter på Urædd kunstgress, når 4. divisjonsklubben fra Kjølnes står på motsatt banehalvdel i 1. runde. Der det tidligere i år ble bom stopp på Consto Arena mot Sandefjord, skal igjen Odd begynne ferden mot forhåpentligvis et besøk på Ullevål Stadion i desember. 

Urædd spiller for tiden i 4. divisjon, der de har hatt en tøff start på sesongen. Etter 6 kamper spilt står de med 6 poeng og en plass på nedre halvdel, der de fortsatt venter på sin første hjemmeseier i Kretsligaen denne våren. Til tross for en trøblete start i serien har Urædd klart å komme seg til denne runden gjennom to kvalikkamper, begge mot 4. divisjonsklubber. I 1. kamp tok de med seg en 2-1 seier fra Trauma IF utenfor Arendal, 2. kvalifiseringskamp tok de greit av seg den nå høytflyvende 4. divisjonskollegaen Hei. 4-1 ble det endelige resultatet. 

Odd kommer til Porsgrunn med to ekstremt sure tap på de siste serierundene i eliteserien. En overtids-scoring hjemme mot Lillestrøm og tap, mens på fotballens nasjonaldag ble det to straffespark feil vei og tap etter en mindre god 2. omgang. Dermed kommer de sorte og hvite med en utrolig sult til å levere en god prestasjon onsdag kveld. 

Historisk sett har det vært en rekke møter mellom Urædd og Odd, men dette blir første møte siden 1. runde i cupen i 1997. Den gang var det Bengt Sæternes og Tom Helge Jacobsen som var målscorere i en 2-0 seier til bortelaget på Kjølnes Stadion. Skrur vi over hundre år tilbake etter det igjen kommer vi til 1894, da begge klubbene ble stiftet. I 1904 spilte lagene mot hverandre i cupfinalen, da var Urædd kalt Porsgrund Fotballclub og kampen endte med en 4-0 seier til guttene fra Skien. Det er til og med blitt avholdt hele 3 cupfinaler på Urædd Stadion, siste i 1937 der 18.000 så Mjøndalen slå Odd 4-2. 

Vi ønsker å skape en folkefest på Urædd KG, derfor får alle som kjøper billett til kampen mot Urædd gratisbillett til vår neste hjemmekamp. 

Neste hjemmekamp er mot Strømsgodset 29. mai kl. 17.00.

Billetter kan du kjøpe her

Annonse fra Eliteserien: