Vant treningskampen

Moussa Njie spilte kamp for Odd, men det var en annen Njie som ble matchvinner i treningskampen mot Fredrikstad

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Jone Samuelsen, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa, Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle, Elba Rashani, Torgeir Børven, Moussa Njie

Denne lørdagen var det duket for fotballdag på Skagerak Arena. Før den tellende kampen mellom Odd 2 og Kjelsås skulle Odds førstelag spille en treningskamp mot Fredrikstad. Et lag som er godt på vei tilbake til Obos-ligaen. Klokken 13:00 ble treningskampen sparket i gang, der Odd var ikledd retrodrakter, som følge av 125års-jubileet til Odd.

Moussa Njie, som nylig bestod den medisinske testen, startet kampen. Benken var naturligvis trimmet, på grunn av kampen til Odd 2. De fem første minuttene av kampen var rolige, der det skjedde lite. Men så begynte en aldri så liten sjansebonanza. Det var FFK-spiller, Nicolay Solberg, som stod for kampens første sjanse. Solberg lurte kaptein Hagen, før han avsluttet like utenfor. Like etterpå var det eks Odd-spiller, Henrik Kjelsrud Johansen, som testet Rossbach.

Så var det Odd, og Torgeir Børven, sin tur til å komme til målsjanser. Først var det et hjørnespark som Børven fikk hodet sitt på. Like etterpå headet toppscoreren vår igjen, men en motstander, og en stolpe, stod i veien for scoring. Moussa Njie var nære på å få en kjempestart i Odd-drakt. Rashani sin avslutning ble en retur, og på returen dukket Njie opp. Sistnevnte avsluttet dog over mål. Etter en halvtime satte Rashani ballen inn i mål, men kantspilleren ble avblåst for offside. Like før pause var Njie alene med keeper, men avslutningen ble for svak.

FFK med god start på 2.omgang
Vi hadde ikke spilt lenge i 2.omgang, før FFK-innbytter, Tim Nilsen, kunne sende bortelaget i føringen. Nilsen fikk en tå på innlegget, og via stolpen gikk ballen i nettet bak Sondre Rossbach. Dermed var stillingen 0-1 på Skagerak Arena.

Like etterpå var Jone Samuelsen nære å svare umiddelbart. Samuelsen «curlet» ballen mot krysset, men skuddet ble avverget til hjørnespark. Etter en liten time spilt kom imidlertid utligningen. Torgeir Børven scoret på et hjørnespark og sørget for at lagene var a jour. Drøyt 75 minutter ut i kampen scoret Njie, men ikke Moussa. Det var lillebror Bilal Njie, som etter et langt skadeavbrekk gjorde comeback for Odd, som satte ballen i mål, og sørget for at Odd gikk opp i ledelsen, 2-1.

2-1 ble også sluttresultatet da Odd fikk en god gjennomkjøring. Odd møter Lillestrøm i Eliteserien 3.August.