Velkommen til 16.MAI-FEST

På fotballens nasjonaldag gjester Ranheim Skagerak Arena.

Det er tid for fotballens nasjonaldag, 16.Mai. Det er tid for Norge i rødt, hvitt og blått. I fjor på denne dagen herjet hvitt med rødt og blått. Odd valset over Sandefjord dagen før dagen, og ga seg ikke før kalassifrene 5-0 var et faktum. I år møter vi Ranheim, også kjent som Trondheims beste lag, torsdag klokken 18:00.

Odd-Sandefjord (5-0). Odds Birk Risa (t.v) Torgeir Børven og Joshua Kitolano i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Sandefjord på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd-Sandefjord (5-0). Odds Birk Risa (t.v) Torgeir Børven og Joshua Kitolano i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Sandefjord på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix


Ranheim har - til tross for å være Trondheims beste lag - ikke prestert overveldende bra. Bunnpunktet ble angivelig nådd i forrige runde, da Vålerenga kjørte over Ranheim – som spilte på eget gress. Ranheim måtte se seg slått hele 1-5. Det var Michael Karlsen som stod for det som fort ble et trøstemål på EXTRA Arena.

Sett bort i fra det begredelige resultatet i forrige runde, har de to seierne Ranheim har fått så langt, kommet i de to foregående kampene. Seierne kom mot henholdsvis Viking og Brann. På torsdag håper laget fra Trøndelag å stenge igjen bak, og å gjøre det vanskelig for Odd å komme til målsjanser. Samtidig håper nok blåtrøyene på å være effektive foran mål, og på den måten stikke av med alle poenga.

Odd er – sammen med Molde – det eneste laget som har vunnet alle de 4 hjemmekampene så langt. Odd har fått til vane å være et vanskelig lag å knekke på eget gress. I tillegg har seieren og snuoperasjonen i Tromsø forrige uke gitt en energi til de sorte og hvite, som vi håper å se på torsdag. Joshua Kitolano har hatt to strålende innhopp på rappen, og kronet innhoppet mot Tromsø med sin første scoring i Eliteserien. Råskapen, fryktløsheten og energien til unggutten kan bli en nøkkel også mot Ranheim. Samtidig har Odd fått en etterlengtet scoringstrussel på spissplass. Torgeir Børven har allerede passert fjorårets scoringsstatistikk, og er nok lysten på å pynte på den ytterligere.16.mai er fotballens festdag, og det markerer vi med litt ekstra stas i Fanzone. Alt fra fotballdart, testing av hvor hardt du kan skyte, maling i ansikt, til møte med Randulle og verdens beste trikser, Anders Solum. Nerf Arena, Donalds kvakkeløp og lykkehjulet kommer også. I tillegg til dette kommer russen gratis inn, for å bidra med stemning på tribunen. I fjor ga det en flott ropesekvens mellom «Oddrane» og russen.

Med alt dette under tak håper vi på en reprise på fjorårets festdag. Odd, fra Skien, er faktisk Norges nest beste fotball-lag for øyeblikket. Bli med på fotballfesten du også! 16. Mai klokken 18:00 på Skagerak Arena.

Annonse fra Eliteserien: