Vi er i kvartfinalen

Det måtte ekstraomganger til før vi endelig kunne slippe jubelen løs i Kristiansund.

Dag-Eilev Fagermo gjør 4 bytter fra 3-1 seieren mot Haugesund. På midtbanen kommer Jone Samuelsen og Joshua Kitolano inn for Fredrik Oldrup Jensen og Fredrik Nordkvelle, mens i angrepsrekka ble Tobias Laurizen og Fillip Delaveris foretrukket framfor Torgeir Børven og Sander Svendsen. I mål, Sondre Rossbach, foran ham Ruud, Hagen, Semb Berge og Risa. De tre på midten er Samuelsen, Kitolane og Hoff, lengst framme Rashani, Lauritsen og Delaveris.

Seiere over Storm, Arendal og Sandefjord hadde gitt Odd plass i 4. runde mot Kristiansund. Odd kom best i gang i 1. omgang, allerede etter 2 minutter får Tobias Lauritsen til en brukbar heading som Kristiansund sin keeper redder. Espen Ruud tester skuddfoten på et frispark etter 6 minutter, og etter 10 minutter triller Odd sin tredje corner for dagen rett utenfor stanga.

Odd er friske, og spiller i perioder god fotball. En kvikk og opplagt Jonas Samuelsen bryter spillet til Kristiansund ved flere anledninger, og gir Odd flere gode overgangsmuligheter. Philip Delaveris får to gode muligheter utover i omgangen. Den første, et skudd på volley etter innlegg fra Kitolano, blir reddet av Serigne Mbaye i Kristiansund målet. I det 42. minuttet er Delaveris nær igjen, men skuddet ender i nettveggen.

Hjemmelaget kommer til en stor sjanse i løpet av omgangen, men heldigvis for Odd ender avslutningen i stolpen. Ellers har Sondre Rossbach lite å henge fingrene i på Kristiansund stadion. En god 1. omgang av Odd, men målløst da dommer Dag Vidar Hafsås blåser for pause.


2. omgang starter jevnere, men de store sjansene får de 2216 frammøtte ikke se. Først etter over en times spill kommer Krstiansund til et par farlige langskudd, men Sondre Rossbach er sikker i Oddmålet. Thomas Amang kommer også til en farlighet, men skuddet går like utenfor.  Odd gjør to bytter, Nordkvelle og Svendsen kommer inn for Samuelsen og Delaveris.

Etter 75 min spill, setter Rashani opp Kitolane som kommer alene med keeper, men keeper redder.  Umiddelbart etter sjansen, kontrer Kristiansund, og Sondre Sørlie blir spilt igjennom. Fra skrått hold skyter han et lavt skudd som går i mål, helt nede ved stolperota. 1-0 til Kristiansund.

Scoringen tenner Odd, og etter 78 minutter kombinerer Ruud og Rashani godt på høyrekanten. Ruud får slått inn, men ingen Oddspillere kommmer på ballen. Innbytter Sander Svendsen skaper umiddelbart problemer for Kristiansund forsvarerne i Odd sin jakt på utlikning, og utlilkningen kommer etter 81 minutter. Innlegget til Torgeir Børven finner Tobias Lauritsen, som sniker seg mellom to KBK forsvarere, og setter ballen sikkert i mål. Fortjent 1-1.

Mot slutten av kampen får begge lag et par muligheter. Sander Svendsen og Torgeir Børven prøver seg, men flere mål blir det ikke, og kampen går til ekstraomganger.

Ingen mål i den første ekstraomgangen. Begge lag får til et par sjanser, men de to keeperne har god kontroll på det som kommer av avslutninger. To minutter inn i 2. ekstraomgang kommer Espen Ruud framover på høyresiden. Han slår et hard og lavt innlegg inn i Kristiansund sitt straffefelt hvor det er mange Oddspillere. Torgeir Børven hopper over ballen, og Sander Svendsen setter ballen kontrollert i mål fra 5, Odd leder 2-1. Resten av omgangen handler mye om forsvar for Odd, men Steffen Hagen og de andre Oddspillerne forsvarer seg godt, og billetten til kvartfinalen er sikret. En sterk seier i en vanskelig bortekamp.

 

Annonse fra Eliteserien: