Vi inviterer til gratiscup på olivengranulat

Odds Ballklubb og Teie idrettsforening går sammen om å invitere barn og unge til fotballcup 10. - 11. september.

Annonse:

Lørdag 10. september inviteres 9-årslag fra hele storfylket, både jenter og gutter, til Skagerak Arena og Odds Ballklubb i Skien.

Søndag 11. september inviteres gutter 14 og jenter 15 til cup hos Teie idrettsforening i Færder kommune.

Meld på 9-åringene her

 

Cupen avholdes begge steder på baner som bruker knuste olivenkjerner som granulat.  Banemestre inviteres derfor spesielt til å møte opp og sjekke ut forholdene.

Ta kontakt med Marit om du har spørsmål om arrangementet i Odd: [email protected]

Nedbrytbart og rimelig

Olivengranulat er miljøvennlig og nedbrytbart. I tillegg er det et restprodukt fra olivenoljeproduksjon og inngår dermed i sirkulærøkonomien.

Det er relativt sjeldent i bruk i Norge, og Teie og Odd er de eneste klubbene i vårt fylke som har det. Med sand og olivenkjerner som innfyll, er det ikke nødvendig å mure inn banene og sette opp rister og kummer for å hindre spredning av mikroplast.

I tillegg til å spare naturen, sparer altså klubbene penger på å bruke det, så derfor tror vi at det kan være av interesse for andre klubber å lære mer og teste selv.

Oppbyggingen av banene er av stor betydning for spilleregenskapene og det kan dere høre mer om i informasjonsstanden som blir å finne begge stedene. Vi vil dele våre erfaringer, både på godt og vondt.

Les også: Fra sorte gummikuler til knuste olivenkjerner

I tillegg stiller forskningslederen for det store nasjonale forskningsprosjektet KG2021, Bjørn Aas, i informasjonsstanden under cupen både hos Odd og Teie. Informasjonsstanden er åpen fra 10 - 14 på lørdag og 9 - 14 på søndag.

Førstemann til mølla

Vi takker for støtten fra Vestfold og Telemark fylkeskommune. De har som målsetning å bli et foregangsfylke på grønne idrettsanlegg

Cupen er relativt begrenset med åtte lag gutter 9 og åtte lag jenter 9, åtte lag gutter 14 og åtte lag jenter 15, så førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

Det blir utdeling av frukt, premier og åpen kiosk underveis. Cup-deltakelsen er gratis.

9-åringene spiller runder på 1*20 minutter, mens 14-/15-åringene spiller 2*20 minutter.

Invitasjonen går ut til alle klubber i Telemark og Vestfold. Send gjerne videre om du tror noen har gått glipp av det.  

Meld på 14-/15-åringene her

 

Oliven5.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: