Videre i cupen

Det måtte ekstraomganger til, men Odd sikret avansement i NM mot Fløy

Fløy ble beseiret 3-2 onsdag kveld da Odd tok seg videre til tredje runde i NM. Det ble et nervedrama da vi gikk fra 2-0 ledelse til 2-2 og ekstraomganger, men på tampen dukket Steffen Hagen opp og scoret det avgjørende målet.

Det var Odd som tok grep om oppgjøret fra start mot 2. divisjonslaget Fløy. Odd skapte et par gode muligheter, men det var fra straffemerket vi først tok ledelsen i det 10. minutt. Espen Ruud ble hindret av Fløy-keeper Ante Knezovic og fikk tildelt straffe. Ruud skrittet opp og satte ballen lavt til høyre for Knezovic, til 0-1 ledelse.

Etter scoringen fortsatte Odd å styre det meste av banespillet, men slet med å skape de store sjansene. Mot slutten av omgangen hadde Fløy et par halvsjanser, men 0-1 sto seg til pause.

Fem minutter var spilt av andre omgang da Filip Jørgensen ble felt like utenfor 16-meteren. Solomon Owusu tok frisparket og dunket ballen i mål med høyrefoten og sørget for 0-2 ledelse.

Odd opprettholdt overtaket utover i omgangen, men i det 66. minutt var det hjemmelaget sin tur til å finne nettmaskene. I etterdønningene av en corner kunne hjemmelaget og Anders Hella pirke inn reduseringen. Dermed sto det 1-2 på resultattavlen.

Odd så ut til å være på vei mot avansement, men med kun seks minutter igjen på kampklokken slo sørlendingene tilbake. Altin Ujkani slo en kort corner for hjemmelaget før han fikk ballen tilbake og slo et høyt innlegg i boksen. Sondre Rossbach feilberegnet, og ballen gikk i mål.

Dermed fikk hjemmelaget utligningen sin og kort tid etterpå var ekstraomganger et faktum.

I ekstraomgangene kom det svært store sjanser begge veier, blant annet et Fløy-mål annullert for offside, før det etter 114. minutter endelig lyktes for Odd. En flott innsvinger fra Syver Aas ble stanget inn av Steffen Hagen i boksen og Odd var tilbake i føringen.

Dommeren blåste av seks minutter senere og kampen endte 3-2 til Odd og avansement i NM.

Neste runde i NM spilles allerede om en uke. Hvem som blir neste motstander og hvor den spilles avgjøres ved trekning. Neste seriekamp er borte mot Vålerenga og spilles 26. juni klokken 20.00 på Intility Arena.