En fotballhverdag med målinger, tall og teknologi

60 Odd-partnere møtte opp til Fotballfrokost i dag. Der fikk de høre hvorfor det ikke er noen tilfeldighet at Odd-laget er i toppform for tiden.

Annonse:

Fotball-hverdagen er ikke lenger som den var. Ingenting blir overlatt til tilfeldighetene når det er snakk om trening og risiko for skader. Det handler om marginer når Odds Ballklubb konkurrerer i toppen av tabellen.

Fysisk trener Mikkel Marker og fysioterapeut Anders Braastad ga salen et innblikk i detaljerte målinger av spillernes fysiske tilstand, detaljert styring av individuell trening, bruk av gps under trening, app for egenmelding, kompresjonsbukser, pustemaskiner og mye mer.

Alle spillerne skal tåle tre kamper per uke. Treningen legges opp deretter. Det synes blant annet på skadestatistikken: Laget har kun opplevd en muskelskade i løpet av de siste 14 kampene.

- Det ligger enormt mye jobb bak dette. Den kunnskapen disse gutta har er enormt viktig for oss, kommenterte trener Jan Frode Nornes under Fotballfrokosten for Oddpartnere.

Noen tips kan være nyttige for oss ikke fullt så topptrente også. Visste du for eksempel at du sover bedre om du dusjer i kaldt vann før leggetid? Eller at bruk av sauna hver uke kan øke treningseffekten og redusere faren for hjerte- og karsykdommer?

bratsberg
Simon Stordalen fra Bratsberg og Veronika Skjold Jevne fra Fjuz fortalte om arbeidet med ny grafisk profil.

Eiendomsaktøren Bratsberg har byttet navn, logo og grafisk profil den siste tiden. Adm. dir. Simon Stordalen og Veronica Skjold Jevne fra Fjuz snakket om merkevarebygging og kommunikasjon i koronatiden.

At logoen har gått fra blått til grønt handler ikke nødvendigvis om klima og miljø. Den grønne fargen symboliser vekst og det grafiske elementet peker mot bærende konstruksjon og framtidsrettet eiendomsutvikling på lag med Grenland.

Annonse fra Eliteserien: