Vi kjemper for bærekraft

Kombinasjonen av business og bærekraft blir stadig viktigere. ODDs Ballklubb samarbeider med BDO om å tilby våre samarbeidspartnere et konkurransefortrinn for framtiden.

Annonse:

FNs 17 bærekraftsmål er en oppfordring til en global «dugnad» og skal eksempelvis utrydde ekstrem fattigdom og sult innen 2030, bekjempe klimaendringer, ødeleggelse av natur og sikre et anstendig arbeidsliv og økonomisk vekst.

Kravene til næringslivet for å være med på dugnaden vil bli stadig strengere framover både fra det offentlige, fra leverandører og kunder. Og dem som omstiller seg i rett tid står sterkere rustet for denne framtiden. 

Lønner seg å jobbe med bærekraft

Aktiv jobbing med bærekraftsmålene bedrer omdømmet ditt, kan gi lavere kostnader knyttet til innsatsfaktorer, gjør deg mer attraktiv som arbeidsgiver, gir deg lettere tilgang på kapital, gir deg høyere status som samarbeidspartner og leverandør og minsker risikoen din for framtiden.

Og det er når det lønner seg å være miljøvennlig og ta sosialt ansvar, at det virkelig blir fart på omstillingen mot et bærekraftig samfunn.

Samlinger og opppfølgingsmøter

ODDs Ballklubb tar nå grep for å koble bedriftene i Telemark sammen med det offentlige i dette arbeidet. Odd har allerede et aktivt og velfungerende bedriftsnettverk og når svært mange aktører og mennesker i regionen vår.

BDO er et internasjonalt rådgivings- og revisjonsselskap med tung tilstedeværelse i Grenland. De har et eget team som jobber med bærekraftig utvikling og hjelper hver eneste dag norske bedrifter og organisasjoner med å utvikle virksomheten, og samfunnet rundt, i en mer bærekraftig retning.   

Blant annet har de samarbeidet med Bodø/Glimt siden sommeren 2019. Sammen med Bodø kommune og Hundholmen Byutvikling har de utviklet prosjektet «Gi alt for en bærekraftig fremtid i Nordland».

Målet nå er å mobilisere 15 - 20 aktører her i Telemark som skal jobbe sammen om bærekraftig strategi og forretningsutvikling, både i egen virksomhet og i vår region. Aktørene vil delta i felles samlinger og få oppfølging og 1:1 rådgivning med ressurser fra BDO for bistand til organisasjonens interne arbeid underveis.

Nye forretningsmuligheter

I ODD håper vi at dette arbeidet kan lede til samarbeid på tvers av bedrifter og bransjer, skape innovative og miljøvennlige nye forretningsområder. ODDs Ballklubb vil følge opp dette arbeidet også i etterkant.

Har du spørsmål eller innspill, så kan de rettes til: Tina-Irene Luggens Amundsen i BDO, [email protected] eller Marit Schulstok i ODDs Ballklubb, [email protected]

På bildet øverst ser vi fra v. Rakel Strand, BDO, Morten Thuve, BDO, Kjersti Stordalen, ODDs Ballklubb, Einar Håndlykken, ODDs Ballklubb og Tina-Irene Luggens Amundsen, BDO.

b2b_bærekraftA

Samling i Langesund

Torsdag 17. september var partnernettverket til ODD samlet på Quality Hotel Skjærgården i Langesund.

Daglig leder, Einar Håndlykken, åpnet samlingen, mens Gry Langbakk fra Innovasjon Norge fortalte om hvorfor bærekraft er konkurransekraft. Tina-Irene Luggens Amundsen fra BDO loset forsamlingen gjennom bærekraftsprosjektet med ODD.   

Smittevernhensyn blir nøye fulgt opp på samlingene våre. Nærmere 80 personer klarte uansett å skape svært god stemning.

 

 

Annonse fra Eliteserien: