FØR KAMPEN- SANDEFJORD-ODD (NM)

3.runde i NM står for døren – turen går til Komplett Arena.

Annonse:

Onsdag går turen til Sandefjord for å møte blåhvalene på Komplett Arena. Det er nemlig duket for et lokalderby i 3.runde. Hjemmelaget rykket ned fra Eliteserien i fjor, og spiller nå i Obos-ligaen. Blåtrøyene ligger på 2.plass bak Ålesund og tenker angivelig at alt annet enn opprykk ikke er godt nok. Sandefjord vil tilbake til det gode selskap. I NM kan alt skje, og det kan fort bli en jevn kamp på Komplett Arena.

Odd har som kjent kommet videre til 3.runde av NM som følge av seire over henholdsvis Storm og Arendal. Sandefjord på sin side, har slått Tønsberg 0-2 og Jerv 1-2. I forrige runde i Obos-ligaen vant Sandefjord komfortabelt 2-0 mot Notodden. Sandefjord har flere rutinerte spillere som har spilt mange kamper på øverste nivå i Norge. Blant spillerne som er aktuelle å starte for Sandefjord, finner vi ex-odderne, Håvard Storbæk og Stefan Mladenovi

c. Odd kan på sin side stille med Andre Södlund, som kom fra just Sandefjord Fotball.

Hvordan løser du dette, Fagermo?
Kampprogrammet til Odd er ganske tett, og sommerferiepausen blir ikke for lang i år. Cupkampen kommer i midtuka, etter Sarpsborg-kampen, og før Haugesund-kampen. Fagermo må, om det er politisk korrekt å si, eller ei, ha Haugesund-kampen i bakhodet. Odd ligger som kjent godt an i serien også, og da nytter det ikke å komme med slitne spillere. Så er spørsmålet hvorvidt det tærer på kroppen. En seier kan snarere gi laget et løft. Det blir uansett spennende å se hvilke 11 spillere Fagermo starter med. Ekstraomganger er nok ikke å foretrekke. Det som er helt sikkert er at Fagermo vet at her må han stille et godt lag, og kjempe i minst 90 min for å få med seg seier og avansement.

Heldigvis har Odd fått god dekning på mange områder av banen. Midtbanen skal ikke være noe problem å eventuelt rullere på. Ettersom dette også har blitt gjort i Eliteserien (merk: Vebjørn Hoff og Fredrik Oldrup Jensen har vært klare valg, men siste midtbaneplass har blitt rullert på). Hvis kampen følger manuset som står skrevet i de berømte skyene, vil nok Andre Södlund score. Det er dog lov å håpe at man går vekk fra «skyet-manuset» hvis Södlund scorer først, med tanke på at Storbæk og Mladenovic også banker på døren.  

Alt i alt ligger dette an til å bli en ordentlig godbit og en åpen kamp der begge lag håper på avansement. HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: