Fullstendig overkjøring i Sør

Odd rundspilte Start og vant med fem.

Odd gjorde en forandring på laget som startet mot Vålerenga på onsdag. Filip Jørgensen kom inn på midten for Fredrik Nordkvelle. Allerede etter fire minutter satt den for Odd. Markus Kaasa chippet ballen iskaldt over Wichne etter et fantastisk angrep hvor flere i sort og hvitt var involvert. Pasningen fra Børven til Kaasa var det også høy klasse over.

Start var veldig nære å svare fem minutter senere. Et langt innkast fra Wichne ble stusset av Daland. I boksen var Schulze mest oppmerksom, men headingen hans gikk i tverra.

Odd ristet av seg sjokket etter den store muligheten, og etter 12 minutter fikk Vebjørn Hoff voldsomt mye plass å løpe i. Det gjorde han også, i det som føltes ut som en hel evighet. Fra 20 meter dunket han til med høyrebeinet, og satte ballen i mål bak Wichne. Hoff dominerte første omgang, og gjorde knapt en eneste feil. Bare et par minutter senere mente mange, og spesielt kaptein Steffen Hagen at Afeez Aremu skulle vært utvist etter at han kastet seg inn alt for sent i Kachi. Aremu slapp med det gule, til stor frustrasjon for den ellers så sindige sørlendingen.

Odd fortsatte å være det førende laget i kampen, og Start skapte egentlig bare farligheter på dødballer. Børven fikk en gyllen mulighet etter en fantastisk ball i bakrommet fra Kaasa, men Daland gjorde en god nok defensiv jobb til at avslutningen fra Børven gikk til side for mål. De siste 15 minuttene før pause så roet kampen seg ned litt, men like før pause fikk Odd to enorme muligheter.

Først var det Jørgensen som spilte fri Kachi. Han løp ifra høyreback Eirik Wichne, men backen ble reddet av broren sin i målet som reddet avslutningen. Odd vant igjen ballen, og igjen holdt Jørgensen tempoet oppe i angrepet. Han rullet til høyre, hvor Kaasa slapp den videre til Ruud som kom i et voldsomt tempo. Avslutningen fra backen gikk i blokka og til corner.

Dominansen fortsatte etter pause
Odd fortsatte kjøret etter pause, og etter 47 minutter klarte ikke Start å klarere en corner. Ballen endte hos Børven som avsluttet, uten at han fikk særlig klem på den. Ballen var på vei utenfor, men Wichne var borti ballen med hånda, og Odd fikk straffespark. Det satte Børven selv sikkert i mål, hans tredje scoring fra 11-meteren på fire kamper.

Etter timen spilt skapte Start sin første sjanse i omgangen. Start fikk frispark fra 20 meter etter at Espen Ruud taklet Skålevik, og forsøket fra Ugland var meget bra. Like før den unge sørlendingen skyter, beveger Hagen seg ned på strek. Hvor kommer ballen? Akkurat der Hagen står og redder på streken.

Lauritsen fikk en stor mulighet til å score sesongens første etter at Kitolano headet ballen ned til han i boksen. Spissen skøyt i vendingen, men Wichne reddet til corner. Den slo Ruud, med sin vanlige presisjon. I boksen løp Torgeir Børven seg helt fri og stanget inn sin sjette for sesongens, og Odds fjerde for kvelden.

Odd byttet to nye etter 72 minutter. Inn kom Fredrik Nordkvelle og Bilal Njie, ut gikk Kitolano og Kachi. En rolig dag på jobben for Sondre Rossbach, men etter 78 minutter måtte han redde et skudd fra Schulze, uten at han hadde noen problemer med det. De siste 20 minuttene ble ganske så kjedelige sett med nøytrale øyne. Odd trillet kula, og hadde god kontroll, men det var ikke helt over.

Tobias Lauritsen skrev ny kontrakt med Odd på fredag, og det fikk han feire på perfekt vis. Odd fikk mye plass på venstre, Risa slo inn, keeper misser i boksingen og Lauritsen kan enkelt sette ballen i den halvtomme buret.

Også verdt å nevne seg at Bjørn Mæland fikk sin debut for Odd mot Start. Han kom inn sammen med Marius Bustgaard Larsen etter 88 minutter. Ut gikk Jørgensen og Bjørtuft, som begge leverte til mange øyne på terningen.

Det ender med 0-5 seier på bortebane mot Start etter en fantastisk kamp fra samtlige. Ni scoringer på de to siste kampene lover godt før Glimt venter på onsdag klokken 18:00 på Skagerak Arena.