Oddere på landslagsoppdrag

Les mer om Odd-spillerne som er tatt ut på diverse landslag.

Annonse:

Leopold Wahlstedt (Sverige), Syver Aas (U18), Gilli Rolantsson (Færøyene), Faniel Tewelde (U16), Ivan Mesik (Slovakia U21) og Anders Ryste (U17)  er tatt ut på landslag denne uka og vår hovedtrener Paco forteller viktigheten av å ha landslagsspillere i troppen.

Leopold Wahlstedt ble denne uka tatt ut på det Svenske landslaget: Trond Reidar Teigen / NTB
Leopold Wahlstedt ble denne uka tatt ut på det Svenske landslaget: Trond Reidar Teigen / NTB


-Det er helt avgjørende for oss å ha U-landslagsspillere på mange ulike landslag i vår klubb og i vår A-stall. Grunnen til det er at Odd har vært og skal fortsette å være en utviklingsklubb i toppen av norsk fotball. Odd skal være en klubb der kortreiste, lokale spillere får sjansen til å få oppfylt drømmen sin om å bli toppspillere – og da vet vi at kombinasjonen av spill for oss og spill for landslag er en miks hvor 1+1 ofte blir 3. Vi har for øyeblikket landslagsspillere for både Norge U16, U17 og U18 i vår A-stall. Det er vi glade for, og så er vi samtidig tydelig på at vi i fremtiden ønsker at vi skal være godt representert også på U21-landslaget – i tillegg til at vi fra tid til annen får opp en spiller på det norske A-landslaget. Når vi nå ser at Leo blir tatt ut på det svenske landslaget, i tillegg til at Gilli nærmer seg 50 kamper for A-landslaget til Færøyene, så viser det at vi også har og bør ha A-landslagsspillere i våre rekker. 

Vi har flere spillere på U-landslagene noe vi har hatt over mange år, hva sier dette om klubbens strategi og arbeide med spillerutvikling?
-At vi gjennom mange år har hatt aldersbestemte landslagsspillere, bekrefter at vi i Odd er den utviklingsklubben i toppen av norsk fotball som vi har sagt at vi skal være. Når vi samtidig har nedfelt i vår strategi at 50% av vår A-stall skal være lokale spillere, så innebærer det også at vi må produsere så gode spillere i egen spillerutvikling om vi samtidig ønsker å være en stabil Eliteserieklubb. Kravet til kvalitet i vår egen spillerutviklingsmodell har vært og er stort, og kommer nok samtidig til å bli stadig større fremover. Skal vi opprettholde og øke vår sportslige kapasitet, samtidig som vi beholder den kortreiste og lokale profilen vi ønsker som en sentral del av spillerlogistikken rundt A-laget vårt, må spillerutviklingsarbeidet vårt ha en rå kvalitet og være helt i Norges-toppen, avslutter Paco. 

 

Annonse fra Eliteserien: