Tap mot Sveriges nest beste lag

I store perioder en godt gjennomført kamp, men vi taper på Borås Arena.

Annonse:

De første 15 minuttene er det gode sjanser hos begge lag. Odd holder et høyt press og får dermed tre innleggsmuligheter ganske kjapt, men uten uttelling. Den første farligheten kommer når Faniel Tewelde får ballen på 16-meteren, men Elfsborg-forsvaret klarer kjapt å stenge igjen og stopper muligheten.

Det kommer så et par gule kort til hjemmelaget. Det første gule kortet i kampen går til Elfsborg for å dra i drakta til Børven, mens hjemmelaget får kampens andre gule kort like etter. Hjemmelaget skaper en halvsjanse når de får kriget seg til kortlinja, slår ballen inn under André Hansen, men Baccay får sparket ballen vekk. Like etter får vi en mulighet når vi får tråklet oss gjennom Elfsborg-forsvaret, men de får til slutt stoppet angrepet.

Det neste gule kortet får Syver Aas for en sen takling. Litt ut i omgangen setter Elfsborg ballen i mål, men det blir dømt frispark til Odd.

Dermed står det 0-0 til pause på Borås Arena. Odd helt klart best i første del av omgangen, kom til mange sjanser og fikk sendt inn flere gode innlegg, men ingen havnet bak i mål. Med et høyt press fra Odd vant de fort tilbake ballen under flere situasjoner. Etter hvert våknet Elfsborg mer og mer, så det ble de som styrte kampen, fikk komme på en del kontringer og gode angrep.

Odd sparker i gang den andre omgangen. Vi tar ledelsen 1-0 etter 49 minutter når Syver Aas får ballen på 14 meters hold, og setter den kontant i motsatt hjørnet. Etter scoringen får vi et momentum i kampen. Tewelde kommer med høy fart ute på høyre flanke, men keeperen er i stand til å få ført den ut til en Odd-corner. Kampens første byttet kommer etter 60 minutter når Syver Aas blir byttet ut mot Oliver Hagen.

Elfsborg tar mer over etter hvert i omgangen, hvor de blant annet kommer til et skuddforsøk som til slutt ender utenfor målet til Hansen. Etter 65 spilte minutter kommer det nok et Odd-bytte når Samuel Skjeldal kommer inn for Leon Hien. Like etter kommer det en stor mulighet for Elfsborg. Etter en del småspill kommer til slutt hjemmelaget alene med Hansen, men avslutningen går i nettveggen.

Til slutt kommer utligningen og hjemmelaget setter sitt første for dagen etter 77 spilte minutter. Odd gjør et par nye bytter når Jesper Skau og Thomas Rekdal kommer inn for Tobias Svendsen og Filip Jørgensen. Etter dette får Tewelde et gult kort når han holder igjen en Elfsborg-spiller.  Etter 84 spilte minutter tar hjemmelaget ledelsen 2-1 når et innlegg fra høyre blir stanget inn. På tampen får svenskene et straffespark. Hansen er svært nære å redde straffesparket, men det går i mål, og vi taper 3-1 i Sverige.

Da vender gutta tilbake mot Skien før de neste treningskampene som er mot KFUM på Skagerak Arena 2. mars, kl. 13:00 og 15:00.